Skip to Content

Pálenka se sladkou vůní hrušek

Closed
by 26 června, 2019 Produkty

Také máte rádi hrušky? Zejména ty české vynikají skvělou chutí a nezaměnitelným aroma. Právě proto výrobci destilátů stále častěji využívají toto oblíbené ovoce k pálení destilátů. Metodou dlouhodobých zkoušek (a možná, že i omylů) se přišlo na to, že u Čechů bude na jedné z prvních příček v oblíbenosti kralovat destilát Hruškovice Williams https://www.lihovarek.cz/hruskovice/ullersdorf-hruskovice-williams/.

láhev s hruškou uvnitř

  • Jak už je z názvu patrné, na počátku byla hruška Williamsova, která patří do kategorie takzvaných máslovek.

Výroba této stále oblíbenější pálenky je tak trochu tajemná.Což jistě k tomuto lahodnému moku patří.

  • Zraje totiž ve slepení starého mlýna při stálé teplotě patnáct stupňů.
  • Pomalu kvasí a dozrává a během tohoto procesu se veškeré aromatické látky spojí do jedné neuvěřitelné parády.

Na výrobu pálenky jsou zapotřebí pouze stoprocentně zralé plody. Jestliže jsou mírně přezrálé, tím lépe pro pálenku a později i pro nás. Plody, které jsou nahnilé, se pochopitelně do sudů nedostanou.

  • Zlaté, voňavé a šťavnaté plody se rozdrtí na pyré a pak může celý proces započít.
  • Pomalu, aby se něco neuspěchalo.

láhev s Hruškovicí Williams

Nesmí dojít k žádné chybě

Dalším bodem celého procesu je samotná destilace. Velice citlivá záležitost. Stačí docela malá odchylka a jedinečné vlastnosti destilátu budou ztraceny.

  • Stále ale ještě není hotovo.
  • Je nutné nechat čerstvou hruškovici odpočívat v nerezových nádobách.
  • Uležet se nechává po celý další rok.

Klasické sudy se pro tento proces nevyužívají. Mohly by narušit a ovlivnit hruškové aroma.

  1. Výborné ovoce z podhůří Jeseníků.
  2. Ideální prostory pro kvašení.
  3. Přesný odhad pro určité doby celého procesu.

To vše dělá z Hruškovice Williams dokonalý zážitek.Hruškovice se stává stále více oblíbenou pozorností pod vánoční stromeček i k různým radostným událostem. Pálenka z hrušek „williamsek“ obsahuje padesát dvě procenta alkoholu.

Previous
Next